Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Михайлівська громада» (код ЄДРПОУ: 04375642) був реорганізований і увійшов до складу Степівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
МИХАЙЛІВСЬКА ОБ'ЄДНАНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОН МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

Рішення сільської ради №11 «Про бюджет Михайлівської сільської ради на 2019 рік  »

Кількість переглядів: 62
Скликання: 8 скликання
Сесія: 34 сесія
Тип документу: Рішення сільської ради
Дата: 22.12.2018
Номер документу: 11
Назва документу: Про бюджет Михайлівської сільської ради на 2019 рік  
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.07 МБ)
  2. Файл 2 (0.05 МБ)

 

МИХАЙЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОН

 

РІШЕННЯ

від 22 грудня 2018 року № 11

с. Михайлівка

 

Про бюджет Михайлівської                                           ХХХІV чергова сесія

сільської ради на 2019 рік                                              8 скликання

 

         Розглянувши проект бюджету Михайлівської сільської ради на

2019 рік, відповідно до статей 143, 144 Конституції України, Бюджетного кодексу України, Законів України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» та «Податкового кодексу України» та  на підставі  пункту 23 частини  першої  статті 26, частин першої та четвертої  статті 61 Закону України «Про місцеве самоврядування  в Україні» сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Визначити на 2019 рік:

 

     доходи місцевого бюджету у сумі 36 226 440 грн., у тому числі доходи загального фонду сільського бюджету 36 045 940грн. та доходи спеціального фонду сільського бюджету 180 500 грн. (додаток 1);

        видатки сільського бюджету у сумі 36 226 440 грн., у тому числі видатки загального фонду сільського бюджету 24 929 990 грн. та видатки спеціального фонду сільського бюджету  11 296 450 грн. (додаток 2);

     визначити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів бюджету сільської ради на 2019 рік у розрізі виконавців за бюджетними програмами, у тому числі по загальному фонду 24 929 990 грн. та спеціальному фонду 11 296 450 грн., в тому числі бюджет розвитку     11 115 950 грн. (додаток 3);

 

профіцит за загальним фондом сільського бюджету у сумі                11 115 950 грн. напрямком використання якого визначити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) згідно із додатком 2 до цього рішення;

 

дефіцит за спеціальним фондом місцевого бюджету у сумі              11 115 950 грн., джерелом покриття якого визначити: надходження коштів із загального фонду згідно з додатком 2 до цього рішення;

 оборотний залишок бюджетних коштів сільського бюджету у розмірі 498 500 грн., що становить 2 відсотка видатків загального сільського бюджету, визначених цим пунктом.

 

  1. Затвердити на 2019 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком  4 до цього рішення.

 

  3.    Делегувати повноваження Миколаївській районній раді та передати кошти з бюджету Михайлівської сільської ради до районного бюджету Миколаївського району у вигляді міжбюджетних трансфертів (додаток 3) в загальній сумі 2 056 400 грн., з них:

- медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам в сумі 1 906 400 грн. на період з 01.01.2019 року по 31.12.2019 року включно;

 

- дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету місцевим бюджетам видатків на утримання закладів охорони здоров’я (на енергоносії) в сумі 150 000 грн. (для Миколаївської ЦРЛ) на період з 01.01.2019 року по 31.12.2019 року включно.

 

    4.   Затвердити в складі сільського бюджету на 2019 рік реверсну дотацію у сумі 122 800 грн.

 

    5.   Затвердити у складі видатків бюджету Михайлівської сільської ради кошти на реалізацію сільських програм в загальній сумі                          14 608 642 грн. (додаток 6).

         Надати право сільському голові за погодженням з постійною комісією сільської ради з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, транспорту та житлово – комунального господарства за умови внесення змін до обсягів міжбюджетних трансфертів з інших бюджетів сільському бюджету, вносити зміни до додатку 4 щодо реалізації галузевих програм сільського бюджету та розподілу їх обсягу між головними розпорядниками коштів сільського бюджету, а також перерозподіляти їх з урахуванням змін бюджетних призначень між кодами програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів та економічної класифікації видатків із внесенням змін до розпису сільського бюджету Михайлівської сільської ради, проводити шляхом видання сільським головою відповідного розпорядження.

 

     6.  Визначити на 2019 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками сільського бюджету Михайлівської сільської ради видатки загального фонду на:

-оплата праці працівників бюджетних установ;

-нарахування на заробітну плату;

-придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

-забезпечення продуктами харчування;

-оплата комунальних послуг та енергоносіїв;

-поточні трансферти населенню;

-поточні трансферти місцевим бюджетам;

-оплата послуг з охорони державних (комунальних) закладів культури;

-оплата енергосервісу.

 

7. При складанні кошторисів видатків на 2019 рік забезпечити у першочерговому порядку потребу на оплату праці працівників установ, що фінансуються за рахунок коштів сільського бюджету, відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електроенергію, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами.

 

8.Головним розпорядникам коштів сільського бюджету Михайлівської сільської ради забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:

1)затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи, виходячи з обсягів відповідних бюджетних призначень.

2)затвердженні паспорти бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності даного рішення;

3)забезпечити доступ інформації про бюджет відповідно до чинного законодавства, а саме:

 здійснити до 15 березня 2019 року публічне представлення та публікацію інформації про бюджет та бюджетні програми та показники, бюджетні призначення якими визначені дане рішення, відповідно до вимог та за формою, встановленою Міністерством фінансів України;

  оприлюднити паспорти бюджетних програм у триденний термін з дня їх затвердження.

 

4)у разі наявності простроченої кредиторської заборгованості з оплати комунальних послуг та енергоносіїв управління Державної казначейської служби України у Миколаївському районі Миколаївської області здійснює платежі загального фонду за видатками (крім тих, що передбачені пунктом 7 цього рішення) лише після погашення такої заборгованості.

 

5)у випадку невиконання показників надходжень сільського бюджету на 2019 рік, визначених розписом сільського бюджету, взяття бюджетних зобов’язань та проведення витрат відповідно до встановлених бюджетних асигнувань здійснювати лише після попереднього погодження з сільським головою Михайлівської сільської ради.

 

9. Установити, що після прийняття рішення «Про бюджет Михайлівської сільської ради на 2019 рік» внесення змін до бюджетних призначень та перерозподіл між ними здійснюється відповідно до статті   23 Бюджетного кодексу України та постанови Кабінету Міністрів України від 12 січня 2011 року №18 «Про затвердження Порядку передачі бюджетних призначень, перерозподілу видатків бюджету і надання кредитів з бюджету».

 

10.      Установити, що відповідно до статтей 43 та 73 Бюджетного кодексу України планові обсяги тимчасових касових розривів місцевих бюджетів, повязаних із забезпеченням видатків загального фонду в першу чергу на оплату праці працівників бюджетних установ та нарахування на заробітну плату, придбання продуктів харчування, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, можуть покриватися головним управлінням Державної казначейської служби України у Миколаївській області в межах планового бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами.

Надати право сільському голові укладати договори про надання короткотермінових позичок на покриття тимчасових касових розривів у порядку, визначеному Державним Казначейством України.

 

11.      Установити, що у загальному фонді бюджету Михайлівської сільської ради на 2019 рік:

до доходів належать надходження, визначені статтями 64,97,101 Бюджетного кодексу України.

 

Джерелами формування загального фонду у частині фінансування є надходження визначені статтею 72 Бюджетного кодексу України.

 

12.      Установити, що джерелами формування спеціального фонду бюджету сільської ради на 2019 рік у частині доходів є надходження, визначені статтями 69.1 і 71 Бюджетного кодексу України.

Джерелами формування спеціального фонду у частині фінансування є надходження визначені статтями 71 і 72 Бюджетного кодексу України.

 

13.   Відповідно до Законів України «Про дошкільну освіту» та          № 76-VІІІ «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» оплату коштів за відвідування дітей в дошкільних закладах здійснювати з розрахунку 25 грн. за одну дитину в день, в розмірі 60% - за рахунок коштів загального фонду бюджету сільської ради та 40% - за рахунок спеціального фонду бюджету сільської ради (плата батьків за утримання дітей в дошкільних навчальних закладах).

 

14.      Встановити вартість харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх шкіл Михайлівської сільської ради в сумі 20 грн. за одну дитину в день.

 

15. Установити, що відповідно до статей 24, 59 і 80 Бюджетного кодексу України у 2019 році встановлюється звітність про виконання бюджету сільської ради:

квартальний та річний звіти про виконання сільського бюджету у двомісячний строк після завершення відповідного бюджетного періоду надаються постійній комісії сільської ради з питань бюджету, фінансів, економічного розвитку та житлово – комунального господарства в обсягах і за єдиними формами, установленими Державною казначейською службою України;

перевірка річного звіту здійснюється постійною комісією сільської ради з питань бюджету, фінансів, економічного розвитку та житлово – комунального господарства, після чого сесія сільської ради затверджує річний звіт про виконання сільського бюджету на черговій сесії.

 

16.      Додатки № 1-6 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

 

17.      Дане рішення набирає чинності з 01 січня 2019 року.

       

        18.  Сільській раді забезпечити оприлюднення рішення  в десятиденний термін з дня його прийняття відповідно до частини 4 статті 28 Бюджетного Кодексу України.

 

        19.      Контроль за виконанням цього рішення  покласти на постійну

комісію сільської ради з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, транспорту та житлово – комунального господарства.

 

 

Секретар сільської ради                                                              Г.Д.Маркіна

 


« повернутися до всіх документів

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Результати опитування

Онлайн-опитування: У якому населеному пункті Ви проживаєте?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано