Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Михайлівська громада» (код ЄДРПОУ: 04375642) був реорганізований і увійшов до складу Степівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
МИХАЙЛІВСЬКА ОБ'ЄДНАНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОН МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

ПІДВИЩЕННЯ ПЕНСІЙ З 1 СІЧНЯ 2020 РОКУ

Дата: 21.01.2020 10:10
Кількість переглядів: 474

     Фото без опису

     Законом України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” з 1 січня 2020 року передбачено зростання мінімальної заробітної плати до 4723 грн. Це є підставою для збільшення мінімального розміру пенсії за віком особам, які досягли віку 65 років, за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок – 30 років страхового стажу, який  встановлюється на рівні 40% мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на відповідний рік.

     Як наслідок – мінімальний розмір пенсії за віком, встановлений для зазначеної вище категорії осіб в розмірі 40 відсотків нової величини мінімальної заробітної плати, з 1 січня 2020 року становить 1889,20 грн.

Фото без опису

    Для працюючих пенсіонерів, які досягли зазначеного віку, перерахунок пенсій з використанням нового показника мінімальної заробітної плати здійснюється після звільнення з роботи або припинення ними підприємницької діяльності.

   Пенсіонерам, які досягнуть 65-річного віку в 2020 році, такі перерахунки проводитимуться з дня досягнення відповідного віку за наявності необхідного страхового стажу.

Фото без опису

    У результаті перерахунку з 1 січня 2020 року підвищені розміри пенсій отримали 72 тис. осіб. Середній розмір підвищення – близько 100 грн. Місячна потреба у коштах на виплату пенсій за січень 2020 року зросла на 7,5 млн грн.

Про підвищення пенсій з 1 січня 2020 року «військовим пенсіонерам»

24 грудня 2019 року Урядом прийнято постанову №1088 «Деякі питання виплати пенсії окремим категоріям громадян», на виконання якої з 1 січня 2020 року виплата пенсій «військовим» пенсіонерам проводиться в підвищених розмірах.

Вищезазначеною постановою передбачено, що  з 1 січня 2020 року виплата пенсій, призначених згідно із Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» до 1 березня 2018 року (крім пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ (міліції) та поліцейським) та перерахованих з 1 січня 2018 року з урахуванням розміру окладу за посадою, військовим (спеціальним) званням, відсоткової надбавки за вислугу років за відповідною або аналогічною посадою, яку особа займала на дату звільнення із служби (на дату відрядження для роботи до органів державної влади, органів місцевого самоврядування або до сформованих ними органів, на підприємства, в установи, організації, заклади вищої освіти), що визначені станом на 1 березня 2018 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 року №704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб», здійснюється у підвищеному розмірі з урахуванням 100 відсотків суми підвищення пенсії, визначеного станом на 1 березня 2018 року.

vijskovi - Про підвищення пенсій з 1 січня 2020 року «військовим пенсіонерам»Особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ (міліції) з 1 січня 2020 року виплачується пенсія, яка з 1 січня 2016 року перерахована з розміру грошового забезпечення за прирівняною посадою поліцейського (з урахуванням доплат до попереднього розміру пенсії, підвищень, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством (крім підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, що визначені законом), та щомісяця проводиться виплата 100 відсотків різниці між місячним розміром підвищеної пенсії, розрахованої з 1 січня 2016 року, та місячним розміром пенсії, отриманої особою за період з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2017 року, до забезпечення повної виплати розрахованої суми різниці.

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області у січні 2020 року проведено нарахування та виплату пенсії 14242 пенсіонерам силових структур в підвищеному розмірі. Середній розмір підвищення становить 654 грн. На підвищення пенсійних виплат додатково спрямовано 9,3 млн грн.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Результати опитування

Онлайн-опитування: У якому населеному пункті Ви проживаєте?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано