Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Михайлівська громада» (код ЄДРПОУ: 04375642) був реорганізований і увійшов до складу Степівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
МИХАЙЛІВСЬКА ОБ'ЄДНАНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОН МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ОФОРМЛЕННЯ ПАСПОРТА ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ У ФОРМІ ID КАРТКИ

Дата: 10.07.2020 14:53
Кількість переглядів: 10249

Фото без описуШановні громадяни!

Миколаївський районний сектор Управління Державної міграційної служби в Миколаївській області запрошує Вас для оформлення паспорта громадянина України у формі ID картки та надає відповіді на питання які найбільш частіше виникають при оформлені паспорта громадянина України у вигляді ID картки:

Як відбуватиметься заміна паспортів громадянина України у формі книжечки на паспорти громадянина України у формі картки?

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 302 «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знишення паспорта громадянина України» (зі змінами) обов’язково здійснюється оформлення і видача паспорта громадянина України у формі картки громадянам України, яким паспорт громадянина України оформляється вперше після досягнення 14-річного віку. Новий паспорт у формі картки оформляється та видається також у разі втрати або викрадення паспорта особі замість втраченого або викраденого. Вказаною вище постановою також передбачено, що обмін паспорта який здійснюється у разі: 1) зміни інформації, внесеної до паспорта (крім додаткової змінної інформації); 2) отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків (РНОКПП) або повідомлення про відмову від прийняття зазначеного номера (за бажанням); 3) виявлення помилки в інформації, внесеній до паспорта; 4) закінчення строку дії паспорта; 5) непридатності паспорта для подальшого використання; 6) якщо особа досягла 25- чи 45-річного віку та не звернулася в установленному законодавством порядку не пізніше як через місяць після досягнення відповідного віку для вклеювання до паспорта зразка 1994 року нових фотокарток; 7) наявності в особи паспорта зразка 1994 року (за бажанням).

Моєму синові виповнилося 14 років. За якою адресою та в який орган йому звернутися для отримання паспорта громадянина України у формі картки?

Особі, яка досягла 14 років, оформлення та видача паспорта громадянина України у формі картки здійснюється територіальним підрозділом д м е за зареєстрованим місцем проживання в Україні. Вашому синові необхідно звернутися до підрозділу д м е за місцем реєстрації або до центру надання адміністративних послуг за місцем реєстрації (за умови що там є технічна можливість оформлення біометричних документів).

- Який строк дії паспорт громадянина України у формі картки?

Особам віком від 14 до 18 років паспорт громадянина України у формі картки видається зі строком дії 4 роки. Особам, яким виповнилося 18 років, паспорт громадянина України у формі картки видається зі строком дії 10 років.

- Що робити, коли Ш-картку втрачено (викрадено, зіпсовано)?

Негайно звернутися до найближчого підрозділу ДМС України (незалежно від місця реєстрації) та подати відповідну заяву. Також заяву можна подати у будь-якому центрі надання адмінпослуг (ЦНАП) (за умови що там є технічна можливість оформлення біометричних документів) або Паспортному сервісі.

- Чи можна отримати паспорт громадянина України у формі картки не за місцем реєстрації?

Оформлення та видача першої ID-картки (за досягненням 14-річного віку або видача замість паспорта-книжечки зразка 1994 року) здійснюється територіальним підрозділом ДМС за зареєстрованим місцем проживання. Після оформлення ID-картки, у подальшому всі послуги із оформлення паспорта особа зможе отримувати у будь-якому місці України за місцем звернення, (пункт 20 Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України, затвердженого постановою КМУ 25.03.2015 №302)

Де можна отримати паспорт громадянина України у формі картки?

Оформлення паспорта громадянина України у формі картки здійснюється всіма територіальними підрозділами ДМС та центрами надання адміністративних послуг, у яких встановлено відповідне обладнання та які забезпечені матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі паспорта громадянина України у формі картки. Перший паспорткартка оформляється за зареєстрованим місцем проживання. Порядок оформлення паспорту громадянина України у формі картки мешканцям Донецької та Луганської областей, які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи відповідно до статті 6 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» оформлення паспорта громадянина України у формі картки внутрішньо переміщеним особам здійснюється за місцем їх фактичного проживання.

Як відбуватиметься заміна паспортів громадянина України у формі книжечки на паспорти громадянина України у формі картки?

Паспорти громадянина України у формі книжечки не підлягають обов’язковій заміні на паспорти громадянина України у формі картки. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 302 «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України» (зі змінами) здійснюється оформлення і видача паспорта громадянина України у формі картки громадянам України, яким паспорт громадянина України оформляється вперше після досягнення 14-річного віку.

Яка інформація вноситься до паспорта громадянина України у формі картки?

До паспорта громадянина України у формі картки вноситься така інформація: назва держави; назва документа; ім’я особи; стать; громадянство; дата народження; унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі; номер документа; дата закінчення строку дії документа; дата видачі документа; уповноважений суб’єкт, що видав документ (код); місце народження; відцифрований образ обличчя особи; реєстраційний номер облікової картки платника податків(за наявністю); відцифрований підпис особи, відомості про реєстрацію місця проживання, про шлюб.

Чи можливо використовувати паспорт громадянина України у формі картки замість паспорта громадянина України для виїзду за кордон?

Паспорт громадянина України є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України на території України, а паспорт громадянина України для виїзду за кордон є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України особи, на яку він оформлений, за кордоном і дає право цій особі на виїзд з України і в’їзд в Україну (частина перша статті 21 та частина перша статті 22 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус»). Таким чином, для виїзду за кордон потрібно використовувати паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Але, Виїзд за кордон по паспорту громадянина України у формі ID-картки можливий лише у разі укладення відповідних міждержавних угод. Наразі такі угоди укладено з Турецькою Республікою та Грузією.

- Який розмір плати, що справляється за оформлення паспорта громадянина України у формі картки?

Тим, хто отримує паспорт вперше, послуга надається безкоштовно. У разі обміну паспорта з підстав, передбачених Порядком оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України № 302 від 25.03.2015, чи його втрати або викрадення, стягується адміністративний збір, розмір якого можна дізнатися на сторінці: https://dmsu.gov.ua/invoice/invoice.php. Ha теперішній час, регламентне (протягом 20 робочих днів) отримання паспорта громадянина України у вигляді ID карти коштує 345 гривень, терміновог(протягом 10 робочих днів) 471 гривню. Документування вперше здійснюється безкоштовно в регламентному порядку. Окрім цього, в разі втрати та псування паспорта сплачується держмито у розмірі 34 гривні.

Як е ID-картці змінити місце проживання?

Змінити інформацію, внесену до безконтактного електронного носія IDкартки, можна у будь-якому територіальному підрозділі ДМС на підставі відповідних документів. Після оснащення органів реєстрації необхідним обладнанням, внесення в ID картку відомостей про місце реєстрації буде здійснюватися безпосередньо органами реєстрації. Зареєстроване місце проживання підтверджується довідкою, виданою органом реєстрації або сільським головою.

Чи обов'язково замінювати паспорт-книжечку на ID-картку?

Законодавство України не визначає кінцевої дати чинності паспортів громадянина України зразка 1994 року. У даний час, законодавством передбачено обмін паспорта громадянина України зразка 1994 року на IDкартку за бажанням власника. Також ID-картка видається по досягненню 14 років, та у всіх випадках, коли необхідна заміна паспорта зразка 1994 року (втрата, крадіжка, псування, зміна прізвища або інших даних власника документа). Крім того, паспорт-книжечка обмінюється на ID-картку, якщо власник не вклеїв фото в паспорт протягом одного місяця після досягнення 25 або 45 років.

Чи передбачена можливість відмови від оформлення паспорта громадянина України у формі картки та оформлення натомість паспорта громадянина України у формі книжечки?

Така можливість не передбачена. Але, відповідно до пункту З постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302 «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України» Державна міграційна служба до законодавчого врегулювання питання завершення оформлення та видачі паспорта громадянина України зразка 1994 року здійснює оформлення та видачу таких паспортів у порядку, встановленому Міністерством внутрішніх справ, громадянам України, щодо яких прийнято рішення суду, що набрало законної сили, про зобов’язання Державної міграційної служби оформити та видати паспорт громадянина України зразка 1994 року. Додатково повідомляємо, що на теперішній час, при оформленні паспорта вперше (після досягнення 14-річного віку), передбачена можливість присвоєння номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків (РНОКПП) безпосередньо підрозділом д м е в якому оформлюється паспорт, без звернення заявника до Державної податкової служби. Миколаївський районний сектор Управління Державної міграційної служби запрошує громадян для оформлення паспорту громадянина України у вигляді ID картки за адресою: м. Миколаїв, вул. Очаківська, 164, каб.№26. Ви маєте можливість звернутися в порядку живої черги чи записатися в електронну чергу через інтернет на офіційному веб-сайті ДМС України у розділі електронна черга. Режим прийому громадян Миколаївського районного сектору Управління Державної міграційної служби України в Миколаївській області: Понеділок: вихідний

Вівторок: 8:00 - 12:00; 12:50 - 17:00

Середа: 9:00 - 12:00; 12:50 - 18:00

Четвер: 8:00 - 12:00; 12:50-17:00

П’ятниця: 9:00 - 12:00; 12:50 - 18:00

Субота: 8:00 - 12:00; 12:50 - 16:10

Неділя: вихідний

Обідня перерва 12:00-12:45

Телефон: (0512)48-05-13

З повагою. Миколаївський РС У ДМС України в Миколаївській області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Результати опитування

Онлайн-опитування: У якому населеному пункті Ви проживаєте?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано